Informatieavond en Kijkochtend

In het Wiebellaantje de tafels oefenen. Tijdens de daily mile moeilijke woorden overhoren. En bij een parcours het alfabet leren. De combinatie van bewegen en leren is niet alleen leuk, maar blijkt ook effectief. Openbare basisschool De Werkschuit werkt sinds kort met bewegend leren. Leerlingen en team zijn razend enthousiast. Bewegend leren is leuk én effectief, zegt directeur Barrie Hoogsteyns. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen sneller en beter leren. De stof beklijft beter. Van nature bewegen kinderen graag en veel. Als je dat aan leren koppelt, gaat het leren bijna vanzelf!”

Me Moves

In alle groepen wordt de onderwijsvisie toegepast. Tijdens de daily mile, in het Wiebellaantje, op het schoolplein en in het lokaal. Bewegingen zijn ook nuttig bij de overgang tussen een drukke les en een toetsmoment. “Met Tai-Chi kunnen kinderen zich beter concentreren. En zo zijn er ook energizers. Kinderen vragen er inmiddels zelf om.”

Hogeschool

Studenten van de Hogeschool Utrecht zijn betrokken bij het integreren van bewegen in het lesprogramma.

Groene vingers en kippen

Natuurlijk biedt de school nog veel meer. Zoals de binnentuin waar leerlingen tuinieren en de kippen voeren. “Zelf zaaien en oogsten, groenten laten groeien, respect voor de natuur. Ook hier verbinden we bewegen met biologie!”

Nieuwsgierig?

Kom langs op de informatieavond op 12 maart (19.30 – 21.00 uur) of de kijkochtend op 13 maart (9.00 – 12.00 uur).