Wandelen voor water

Vrijdag 17 maart hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Werkschuit een topprestatie geleverd: 6 km wandelen met 6 liter water op de rug! Enkele fanatieke kinderen hebben zelfs met meer dan 6 liter water gelopen! Hiermee hebben ze € 1.346,25 opgehaald!

De wandeling was een landelijke sponsorloop waarvoor de kinderen geld konden inzamelen voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Met het geld dat de kinderen hebben ingezameld, steunen zij de organisatie Amref Flying Doctors. Deze organisatie legt waterbronnen en riolering in sloppenwijken en scholen aan en geven voorlichting over gezondheid en hygiëne. Ook ondersteunen en motiveren ze vrouwen en jongeren bij het succesvol opzetten van bedrijfjes rondom schoon water, sanitatie en hygiëne.

De waterflessen zijn grotendeels gevuld met het regen uit de regenton van de binnentuin. Ook waren er kinderen die volle flessen limonade hadden meegenomen zodat er geen water in de flessen hoefde. Na afloop van de wandeling zijn de meeste flessen weer geleegd in de regenton. Met het overige water hebben de planten in de binnentuin water gekregen.