Schoolreisje naar Boer Leo

Donderdag 29 september is het schoolreisje van de kleuters naar Boer Leo op De Boterbloem.  Dit schoolreisje is de afsluiting van het thema Boerderij. In de auto bij de ouders vertellen de kinderen enthousiast over de boerderij en wat ze al geleerd hebben. Nadat we bij aankomst wat hebben gedronken en een plak ontbijtkoek hebben gekregen worden de kinderen in 5 groepjes verdeeld. Boer Leo vertelt de kinderen en ouders wat ze allemaal gaan doen; boter maken, tractor rijden, konijnen en cavia’s aaien, koeien voeren en voor wie durft boven op een koe zitten, buiten spelen, rondje Amerongen rijden in de grote kar, ballenbak, kamelen voeren. Al snel zie je overal kinderen genieten van de activiteiten. Als lunch krijgen we frietjes en een snack. Daarna spelen we nog heerlijk in de ballenbak en op het springkussen. Als afsluiting krijgen we een lekker ijsje en dan zit het schoolreisje er weer op. Moe en voldaan gaan we terug naar school. Het was geweldig!

Bekijk de FOTO’S