onze school - voorzieningen

Brede School

Opvang nodig na school? Bij onze school verzorgt KMN Kind & Co Buitenschoolse Opvang.
Een opvangmiddag bij KMN Kind & Co begint meestal met iets te drinken en te eten. Wie wil, kan vertellen over de belevenissen op school. Daarna is het tijd voor ontspanning, iets gezelligs doen. Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van het kind en moet dus vooral leuk zijn. Afhankelijk van de leeftijd en de wensen van de kinderen kunnen ze spelen, sporten, lezen, knutselen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.kmnkindenco.nl

Tarieven buitenschoolse opvang 2015 (pdf)

Binnentuin

De Werkschuit heeft een unieke binnentuin tot haar beschikking en daar zijn we trots op! De tuin wordt door ouders, leerlingen en leerkrachten onderhouden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om in de tuin te werken:

• De leerkrachten gebruiken de tuin voor hun natuuronderwijs, de leerlingen kunnen praktijkopdrachten uitvoeren.
  • De leerlingen zaaien en poten zelf kruiden en groenten. De leerlingen zien het hele proces van de groei van de gewassen.
  • De leerlingen gebruiken de producten uit de tuin voor de kooklessen.
  • Het is een heerlijke plek bij de school!

kippen

Hieronder treft u een compilatie van alle activiteiten die met de binnentuin samenhangen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het menu foto’s/filmpjes.

Computers/Ict

De Werkschuit heeft gekozen voor een duale inzet van de computers. Enerzijds heeft elke klas 4 computers en anderzijds zijn er in de centrale hal twee computerhoeken met in totaal 14 computers, die ook door de leerlingen gebruikt worden. Er is een rooster gemaakt zodat elke leerkracht weet wanneer ze de computers in haar klassenmanagement kan inpassen.

In schooljaar 2015-2016 worden extra laptops aangeschaft.

digitaal schoolbord
Elke groep heeft een digitaal bord met de nodige software die zoveel mogelijk gerelateerd is aan de gebruikte methoden. De leerkracht heeft een eigen computer die ook aangesloten is op het digitale schoolbord zodat de door haar voorbereide lessen meteen op het digibord te gebruiken zijn.

31-aug-2015-Digiboard

iPads

De leerlingen van alle groepen werken met iPads in de klas.

ipads

server

De Werkschuit beschikt over een server waar bestanden naartoe worden geschreven. Elke avond wordt een back-up gemaakt van deze bestanden.
De school heeft haar leerling-administratie en leerlingvolgsysteem volledig gedigitaliseerd.

ICT

De stichting Openbaar onderwijs Wijk bij Duurstede heeft een systeembeheerder aangesteld, die verantwoordelijk is voor optimalisering en onderhoud van het systeem bij de aangesloten scholen. Daarenboven heeft elke school ook een ict-coördinator die de kleine problemen direct kan oplossen en die samen met de directeur, in samenspraak met de bovenschoolse ict-er, verantwoordelijk is voor het ict beleid op school.