Nieuws uit de Ouderraad april ’17

Nog even en dan is het alweer Pasen!

Voor de paaslunch op school zou het heel erg fijn zijn als er nog ouders kunnen helpen. Aanmelden hiervoor kan bij de juf van de klas.

Er is nog steeds plek in de Ouderraad voor ouders die graag hun bijdrage willen leveren door zitting te nemen in de Ouderraad. Mocht je een idee willen krijgen hoe het er aan toe gaat dan ben je van harte welkom om de vergadering bij te wonen. De eerstvolgende vergadering is op 10 mei van 19.30-21.30 op de Werkschuit.

Vorige week hebben jullie kennis kunnen maken met de eerste leden van de Ouderraad. Hierbij stellen de volgende 2 leden zich voor:

Hoi, ik ben Marco Bergmans, vader van Julian (groep 6) en Noa (groep 3) en ik ben getrouwd met Linda. In het dagelijks leven werk met veel plezier op een online marketing bureau met leuke collega’s en klanten.

Ik ben sinds oktober 2015 lid geworden van de OR. Ik kwam er toen pas achter dat achter een heleboel “vanzelfsprekende” activiteiten op school een gemotiveerd team van ouders en leerkrachten staan die dit mogelijk maken. Ook de hulp van ouders per activiteit is heel belangrijk. Ik heb daar heel veel waardering voor gekregen.

Daarom wil ik daar ook graag een actieve bijdrage aan leveren zodat kinderen een nog leukere tijd hebben op school. Het geeft ons veel voldoening om te zien dat er alle kinderen iets extra’s kan worden gedaan tijdens de feestdagen, avondvierdaagse, het versieren van de hele school en schoolreisjes. Daarnaast regelt de OR ook de school fotograaf, kleding inzamelingsacties.

Uiteraard zijn we erg blij met alle hulp die er wordt aangeboden maar wat zou het extra leuk zijn als wij als ouders met zijn allen kunnen genieten van het geluk van alle kinderen. Daar staan wij voor!

Mijn naam is Anne-Marie Vintges, moeder van Marijn Kuiper (groep 3) en 2 bonuskinderen van 14 Floris en Lucas. Ik werk 4 dagen als verpleegkundig adviseur in een buitendienstfunctie.

Ik vind het belangrijk een rol te vervullen op de school van mijn kind. Mijn interesse gaat uit naar het organiseren van de verschillende activiteiten op school. Het is een leuke manier om ouders te leren kennen en de samenwerking met school op te zoeken. Leren is en blijft de basistaak van school, maar de taken en activiteiten eromheen maken het mede belangrijk om er een leuke schooltijd van te maken voor de kinderen. Het is vrijwilligerswerk maar niet geheel zonder verwachtingen. Dit is heel goed te doen naast mijn werk. Rond de feestdagen/uitjes en extra activiteiten is er wat meer organisatie nodig. Daarom blijft de hulp van ouders hard nodig en zijn we hard op zoek naar enthousiaste ouders. Schroom niet om een keer een vergadering bij te wonen! We nemen onze taak in de ouderraad serieus en willen er graag zijn voor ouders. Als er ideeën, suggesties, verbeterpunten zijn, dan staan we daar voor open en vernemen we dat heel erg graag!