Kerstgedachte

2016-st-kerstgedachteOp een schooltje in Rishikesh aan de voet van de Himalaya zitten kinderen te genieten van een warme maaltijd. Ze zijn door hun leerkrachten van de straat gehaald om les te krijgen. Wat zijn ze blij. Ze zitten in hun schooluniform maar oh wat hebben ze het soms koud.  Als het winter wordt lopen ze nog steeds op sandalen………… .

In de Kerstvakantie ga ik naar Rishikesh. Hiermee komt een grote wens van mij uit! Ik ga er heen met een Kerstgedachte;  de kinderen van dit schooltje warme truien en sokken geven en misschien wel meer warmte.

Wat kunnen we op onze school de Werkschuit  doen om dit te realiseren ?

Juf Margreet en ik organiseren “de Kerstknutsel”. Het zou mooi zijn als de door de kinderen gemaakte werkstukken voor een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de kinderen in Rishikesh door de ouders gekocht worden.

Op woensdag, donderdag en vrijdag  14 t/m16 december, na schooltijd, kunt u de creativiteit van uw kind kopen in zijn/haar eigen klas. Er staat een potje klaar waar u het geld in kan doen.

Wat zal het een mooie Kerst worden !!

Hartelijk dank voor uw bijdrage namens de kinderen uit Rishikesh.

Juf Anita Schipper (leerkracht groep 3)